Мера Полтави поновили на посаді

Відсторонений раніше мер Полтави Олександр Мамай поновлений на посаді, про що свідчить виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР).

У ньому йдеться, що Мамай має право підписувати документи від імені юридичної особи - Полтавської міської ради.

Водночас сам Мамай заявив, що «не орієнтується на реєстри» і діє відповідно до закону, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Я не знаю про ситуацію з реєстром. Відстоюю свою позицію передбаченим законом способом - через суд. Правда на моєму боці, і рано чи пізно я доб'юся відновлення справедливості. Місто Полтава буде в безпеці!», - зазначив він.

Зараз відкрито кримінальне провадження щодо посадових осіб за фактом підробки печатки, яку могли використовувати для внесення недостовірних відомостей до реєстрів і з метою розтрати бюджетних коштів міста.

Нагадаємо, 14 вересня в Полтаві під час позачергової сесії міськради депутати визнали незадовільною роботу мера Олександра Мамая і достроково припинили його повноваження. Це рішення шляхом таємного голосування підтримали всі присутні на засіданні 29 депутатів із 42 обраних.

Підставами для такого рішення стали нібито «численні порушення Конституції і законів України, прав і свобод громадян», які розписані на 31 сторінці рішення.

Також повідомлялося, що звільнений міськрадою мер Полтави вийшов на роботу вже 17 вересня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО