Відсторонений від посади мер Полтави вийшов на роботу

Читать на русском
Мер Полтави Олександр Мамай, якого депутати Полтавської міської ради на засіданні 14 вересня достроково відправили у відставку, в понеділок, 17 вересня, вийшов на роботу.

Мер Полтави Олександр Мамай, якого депутати Полтавської міської ради на засіданні 14 вересня достроково відправили у відставку, в понеділок, 17 вересня, вийшов на роботу.

Мамай разом із лідером СПУ Іллею Ківою зібрали прес-конференцію, де мер заявив, що не згоден з рішенням депутатів міськради, пише «Слово і Діло».

Олександр МамайМіський голова Полтави
Мамай пообіцяв побудувати місцевий молокозаводСказано 26 жовтня 2010 р.Статус обіцянки: Архів

«У нас є певна кількість депутатів, їх 42, я спілкувався майже з кожним протягом трьох років. Я не можу зрозуміти: був тиск на кожного з депутатів, або тиск на керівників їхніх фракцій? Особисто я не хочу втручатися в політику. Протягом останніх 3-х років я нікого не підтримував і не збираюся», - сказав він в ефірі телеканалу Newsone.

Він також заявив, що не визнає збори депутатів міськради законним.

«Ви, напевно, звернули увагу, що міських голів знімали в деяких містах, але знімали там, де мер сам особисто вів цю сесію. Щоб зняти мера - це потрібно робити на сесії. Мені сьогодні не подобається робота керівника Шевченківської райради в Полтаві. Ми зібрали підписи депутатів, зареєстрували в канцелярії. Коли буде чергова сесія, голова повинен внести це до порядку денного. Ми чекаємо законності... Тому я ці збори депутатів не визнаю. Якщо депутати вважають, що їхні збори або псевдосессія пройшла законно, вони повинні звернутися до суду і рішенням суду зобов'язати мене визнати їхні дії», - додав Мамай.

«Найближчим часом я хочу провести погоджувальну раду з керівниками всіх фракцій і визначитися з порядком денним. На сьогоднішній день кримінально-процесуальних проваджень щодо того, що відбувається немає ніяких, як я розумію. Тому все потрібно переводити в площину адміністративного суду», - резюмував Мамай.

Нагадаємо, депутати Полтавської міськради відправили у відставку полтавського міського голову Олександра Мамая. Відповідне рішення підтримали 29 з 42 депутатів міськради.

Раніше Мамай провалив обіцянку розпочати ремонт даху Кадетського корпусу навесні 2018 року.

Також мер не завершив обіцяний ремонт полтавської вулиці.

Відзначимо, всього в активі у Мамая 155 обіцянок, 76 з яких він виконав, а 71 - провалив. Рівень відповідальності - 46%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: