У Білорусі прокоментували захоплення українських кораблів

Міністр закордонних справ Володимир Макей в четвер, 29 листопада, висловив позицію Білорусі з приводу конфлікту в Керченській протоці.

Про це повідомляє БЕЛТА, передає «Слово і Діло».

За його словами, ситуація поступово сповзає до «прірви великого конфлікту».

«Ми, звичайно, хотіли б, щоб не було зроблено ніяких кроків, які привели б до подальшого зростання напруженості в нашому регіоні. Тому що це здатне вплинути не тільки на регіональну, а й на міжнародну безпеку в цілому. Ми переконані, що сторони конфлікту розуміють свою відповідальність за ситуацію в регіоні, за регіональну безпеку», - заявив глава білоруського зовнішньополітичного відомства.

Макей підкреслив, що «емоційні заяви, які звучать із боку зовнішніх гравців», в кінцевому підсумку приведуть лише до подальшого зростання напруженості.

«Ми завжди говорили про те, і це неодноразово підкреслював глава білоруської держави, що Білорусь готова внести свій внесок, якщо це буде прийнятно відповідним політичним гравцям, у врегулювання ситуації і розрядку тієї напруженості, яка сьогодні, на жаль, присутня в нашому регіоні», - сказав Володимир Макей.

Він зазначив, що в Білорусі відстежують заяви, які були зроблені обома сторонами, але прямих контактів не було.

«Звичайно, нам важливо було б отримати і від одного, і від іншого боку об'єктивну інформацію для того, щоб мати свій реальний аналіз ситуації, пов'язаної з цим інцидентом», - додав міністр.

Увечері 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.

Також з'ясувалося, хто стане посередником між Україною і РФ щодо Керченської протоки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО