«Нафтогаз» показав рішення Стокгольмського арбітражу

«Нафтогаз» оприлюднив оригінали рішень Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма за контрактами на поставку та транзит газу з Росії.

Документи опубліковані на сайті холдингу в четвер, 29 листопада, пише «Слово і Діло».

«Зважаючи на значний суспільний інтерес і численні запити про розкриття деталей процесу в Стокгольмі, НАК «Нафтогаз України» вперше публікує оригінали остаточних рішень міжнародного арбітражу за контрактами на поставку й транзит газу», – йдеться в повідомленні компанії.

У «Нафтогазі» пояснили, що деякі частини рішень Стокгольмського арбітражу залишаються закритими через вимоги конфіденційності за контрактами між «Нафтогазом» і «Газпромом» 2009 року.

Документ на 272 сторінках можна подивитися тут.

Нагадаємо, наприкінці лютого Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги «Нафтогазу», зобов'язавши «Газпром» виплатити українській компанії $4,63 млрд за недопоставку газу за транзитним договором. З урахуванням боргу української сторони за поставлений газ близько $2,1 млрд, російська компанія залишилася винна $2,56 млрд.

За останні три місяці «Нафтогаз» стягнув із «Газпрому» 22 мільйони доларів переплат за транзит у рахунок пені за боргом.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО