Президент Словаччини розказав, що Україну чекають в ЄС і в НАТО

Президент Словацької Республіки Андрій Кіска запевнив, що Україну чекають і в Європейському Союзі, і в НАТО та уважно стежать за необхідними для цього реформами в нашій країні. Про це він заявив на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

«Я бачу завдання Словаччини, як доброго сусіда, говорити і наголошувати на тому, що ми в Європейському Союзі, в НАТО всі чекаємо, що Україна буде частиною, буде складовою нашої (об'єднаної - ред.) Європи», - сказав Кіска.

За його словами, процес реформ, що необхідно здійснити на шляху до членства України в цих міжнародних об'єднаннях, є складним, іноді болісний, але дуже важливо роз'яснити всім українським громадянам їх необхідність.

У цьому контексті він зазначив, що участь у європейському проекті забезпечила значний прогрес Словаччині, що по-дружньому спостерігає за поступом України на цьому шляху.

Кіска наголосив, що за останні чотири роки в Україні було зроблено набагато більше, ніж за попередні десятки, що попри складності, зумовлені російською агресією, реформи все ж таки проводяться, і Україна рухається вперед в напрямку Європейського Союзу.

«На кожному саміті в Євросоюзі я нагадую про те, що треба не забувати про Україну, про те, як багато вона робить, про реформи і про те, як ми бачимо майбутнє України», - запевнив президент Словаччини.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні внесення змін до Конституції щодо курсу на НАТО та ЄС. Підтримати голосування до Ради особисто приїхав президент України Петро Порошенко. В підсумку за ініціативу проголосували 311 народних депутатів.

Раніше експерти розповіли, чому зміни до Конституції щодо вступу України до НАТО та ЄС можуть скасувати.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО