Хто буде господарем: «Межигір'я» шукає свого власника

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, шукає управлінців для колишньої резиденції Віктора Януковича у Нових Петрівцях.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба АРМА.

Агентство пропонує потенційним управителям розпорядження «Межигір’ям» на підставі договору.

«Управління активами здійснюється на умовах ефективності, а також збереження та збільшення їх вартості. Управитель має право на плату, а також на відшкодування необхідних витрат, понесених ним у зв’язку з управлінням активами, що відраховуються безпосередньо з доходів від використання прийнятих в управління активів. Управитель не має права відчужувати активи, прийняті ним в управління», - наголошують у прес-службі.

Своє рішення про пошук управителів для колишньої резиденції президента-втікача в АРМА пояснюють тим, що відповідно до законодавства АРМА не може витрачати бюджетні кошти на утримання і обслуговування активів.

«Натомість, відповідні заходи можуть і мають організовуватися управителем, відібраним у порядку, встановленому законом, і оплачуватися виключно з доходів від управління, які отримуються управителем в процесі комерційного використання активів», - зазначили в Агентстві.

Майно резиденції «Межигір’я» було заарештоване у липні 2015 року.

На початку липня 2018 року стало відомо, що суд передав в управління АРМА нерухомість арештованого «Межигір’я».

Також в АРМА передали земельну ділянку площею 1,7688 га, розташовану поза межами села, ще один будинок площею 619,6 кв.м, квартиру площею 239,40 кв.м та два гаражі.

Нагадаємо, раніше висловлювалися припущення, що в резиденції можуть побудувати дитячий комплекс або в «Межигір'ї» створять центр реабілітації військових.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО