Суд залишив Савченко під арештом

Київський апеляційний суд залишив чинним рішення Шевченківського районного суду Києва про продовження до 23 грудня терміну арешту народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів адвокат Олександр Шадрін, інформує «Інтерфакс-Україна».

Як відомо, Савченко та її адвокати знайомляться з матеріалами так званої справи Савченко-Рубана, розслідування якої було завершене 1 серпня.

25 вересня Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження для них термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 25 календарними днями.

Адвокат керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана Валентин Рибін уже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідству.

Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року.

22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка й надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Також стало відомо, що Надія Савченко готова стати президентом України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО