Парубій вважає, що потрібна нова постанова про перейменування Дніпропетровської області

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій закликав якнайшвидше внести до парламенту нову постанову щодо перейменування Дніпропетровської області.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав після провальних голосувань за направлення закону про перейменування області до КСУ.

Парубій вважає, що перейменування області - це питання гідності українського парламенту. Нагадаємо, ВР провалила напрямок в КСУ законопроекту №8329 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (про перейменування Дніпропетровської області).

Проект постанови №8329/П про включення до порядку денного і направлення законопроекту в КСУ в ході чотирьох голосувань підтримало недостатня кількість депутатів ВР.

Натомість, Верховна Рада схвалила й скерувала на висновок Конституційного суду України закон №8380 про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Кіровоградської області.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, його завданням є закріпити в назві області пам’ять про багату культурну та історичну спадщину регіону «шляхом уславлення імені видатної особистості, вихідця з цієї області – Марка Лукича Кропивницького».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО