Арешт Новороздільської ТЕЦ: НАБУ намагалося відвести суддю

Детектив Національного антикорупційного бюро подав заяву про відвід слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Вадима Сеніна від розгляду клопотання про зняття арешту з Новороздільської теплоелектроцентралі.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Солом'янського суду Києва Анни Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, представник ТОВ «Енергія-Новий Розділ», якій належить Новороздільська ТЕЦ, подав клопотання про зняття арешту з теплоелектроцентралі. Своєю чергою під час розгляду цього клопотання детектив НАБУ подав заяву про відвід судді Сеніна. У заяві вказується, що прокурором САП під час судового розгляду подана усна заява про притягнення Національного агентства з розшуку та менеджменту активів до суду. Прокурор додав, що представника АРМА хочуть залучити з метою належного відстоювання Нацагентством своїх прав і законних інтересів. Суддя Сенін відмовив. У зв'язку з цим у детектива виникли сумніви в неупередженості слідчого судді.

Вивчивши доводи детектива, суддя Сергієнко в задоволенні заяви про відвід Сеніна відмовила. На її думку, доводи детектива про неупередженість Сеніна є необґрунтованими.

Нагадаємо, суд закрив провадження за позовом Новороздільської ТЕЦ до АРМА. Також суд відмовив Дубневичам у забороні АРМА управляти Новояворівською ТЕЦ. Раніше суд відмовив Дубневичам у знятті арешту з Новороздільської ТЕЦ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО