Суд відсторонив від посади затриманого НАБУ прокурора Генпрокуратури

Суд на місяць відсторонив від посади прокурора Генеральної прокуратури Володимира Дергунова, затриманого детективами Національного антикорупційного бюро за підозрою в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення виніс слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Дергунов обіймає посаду прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за дотриманням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Департаменту нагляду за дотриманням законів в кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генпрокуратури.

У клопотанні детектив просив суд відсторонити підозрюваного на два місяці, проте суд лише частково задовольнив клопотання. Так, Дергунова відсторонили від посади до 5 грудня.

За версією слідства, старший прокурор групи прокурорів у одному з кримінальних проваджень Дергунов вимагав 20 тисяч доларів за укладення угоди про визнання провини з двома особами, підозрюваними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі терміном 11-12 років.

За умовами «угоди», $20 тис. старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший – $15 тис, а решта $5 тис. – перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання провини.

Нагадаємо, 5 жовтня НАБУ викрило на хабарі прокурора ГПУ. Пізніше суд відправив його під домашній арешт.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО