Суд не продовжив обов'язки підозрюваній судді Войтенко

Суд не продовжив процесуальні обов'язки судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко, підозрюваної в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в постанові, після внесення Войтенко застави в 30 тисяч гривень на неї поклали низку процесуальних обов'язків, а саме прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваною та свідками й здати на зберігання закордонного паспорта.

Також у документі зазначають, що 11 серпня детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування. Крім того, підозрюваним та адвокатам наданий доступ до матеріалів досудового розслідування, які складаються з 11 томів і речових доказів. Сторона захисту продовжує знайомитися з розслідуванням, а тому прокурор просив суд продовжити дію обов'язків Войтенко.

Своєю чергою адвокат підозрюваної вказував, що дія обов'язків його клієнтки закінчилася 23 жовтня, тому суд не може продовжити дію обов'язків, які вже минули.

Вислухавши доводи, суд відмовив у задоволенні клопотання.

Нагадаємо, в Києві на хабарі затримали суддю Войтенко й працівницю Подільського суду. Також НАБУ знайшло в кабінеті та вдома у Войтенко понад 5 тисяч доларів. Пізніше суд відсторонив від правосуддя затриману НАБУ суддю. Крім того, детективи повернули гроші чоловікові підозрюваної судді Войтенко.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО