Парубій анонсував, коли відбудеться об’єднавчий собор церков

Архієрейський об’єднавчий собор, завданням якого є затвердити рішення про церковну єдність, обрати предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені одержить томос про автокефалію УПЦ, має відбутися в Україні до кінця листопада.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, 5 листопада.

За словами Парубія, в суботу була угода між державою Україна та Вселенською патріархією, «яка гарантує утворення єдиної помісної української православної церкви та надання їй томосу про автокефалію».

Як відомо, під час офіційного візиту до Туреччини президент України Петро Порошенко уклав угоду про співпрацю та взаємодію України зі Вселенським патріархатом.

За словами глави держави, угода завершує процес, щоб надання томосу для України відбулося за всіма канонами православної церкви.

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський патріархат у Константинополі погодився надати автокефалію Українській православній церкві й вирішив скасувати анафему предстоятелю Української православної церкви Київського патріархату Філарету.

Також Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви, й відтоді в Україні не існує УПЦ Московського патріархату.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО