Катастрофа в Індонезії: рятувальники дістали з моря всі бортові самописці

Індонезійські рятувальники відзвітували про підняття всіх «чорних ящиків» авіалайнера Boeing 737, який впав на дно Яванського моря й у якому загинули 189 осіб.

Як пише «Слово і Діло», попередній звіт щодо ймовірних причин катастрофи опоилюднять протягом місяця, запевнив слідчий Комітету з питань безпеки на транспорті Суріо Вібово, передає портал Detik.

«За законом нам дається один рік для розслідування причин катастрофи, крім того, протягом одного місяця має бути підготовлений попередній звіт», – заявив слідчий.

Перший «чорний ящик» був доправлений до лабораторії Комітету гарантування безпеки на транспорті ввечері 1 листопада; фахівці вже почали його розшифровку. За словами керівника цього відомства Соєрджанто Таджахоно, процес займе один-два тижні, після чого можна буде робити попередні висновки про причини катастрофи.

Раніше також з'являлася інформація про виявлення в морі фюзеляжу літака, проте ці повідомлення не підтвердилися. Знайдений предмет виявився уламком корабля.

Нагадаємо, літак індонезійської компанії Lion Air, що впав у море після вильоту з Джакарти, мав технічну проблему на попередньому рейсі.

Як повідомив керівник Національного комітету з безпеки авіації Індонезії Соерджанто Тьяхйоно, літак Boeing 737 MAX мав лише два місяці та 800 годин нальоту.

Серед пасажирів лайнера Boeing 737 авіакомпанії Lion Air, що розбився в Індонезії, були 20 чиновників міністерства фінансів країни.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО