Суд визнав незаконним рішення про проходження спецперевірки Ситником

Суд визнав незаконним рішення Державної фіскальної служби про проходження спеціальної перевірки Артемом Ситником перед його призначенням директором Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За словами прес-служби, Окружний адмінсуд Києва завершив розгляд позову юридичної компанії «Студія права» до фіскальної службі про надання завідомо неправдивої інформації щодо достовірності відомостей у декларації про майно Ситника під час проходження ним спеціальної перевірки в межах участі в конкурсі на посаду директора НАБУ.

«Судом було ухвалене рішення про часткове задоволення позовних вимог шляхом визнання протиправними дій ДФС України щодо направлення інформації про результати спеціальної перевірки Артема Ситника в порушення вимог пункту 12 Порядку проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на обійняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, «Студія права» подала позов до ДФС, оскільки в день подачі Ситником уточненої декларації 31 березня 2015 року втратив чинність попередній порядок контролю декларації, а новий порядок набув чинності з 30 квітня 2015 року. Водночас фіскальна служба визнала, що Ситник пройшов спецперевірку, що надалі дозволило призначити його директором Бюро.

Нагадаємо, у НАБУ прокоментували рекламу із Ситником. Після цього сам директор Національного бюро прокоментував свою рекламу в метро Києва. Також він назвав ініціатора цієї «провокації».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО