Заступник голови ЦВК розповів про підготовку до можливих кібератак

Заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко розповів про хід підготовки ЦВК до протидії можливим кіберзагрозам під час проведення президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році.

Про це він заявив в ефірі Радіо НВ, пише «Слово і Діло».

«Зараз Центральна виборча комісія разом із іншими державними органами працює над тим, щоб створити належну, а головне - досить стійку систему протидії [кібер]загрозам», - зазначив він.

За словами Радченка, система протидії можливому втручанню в хід виборів складається із двох напрямків: захисту Державного реєстру виборців та захисту інформаційно-аналітичної системи підрахунку голосів Вибори.

«Державний реєстр виборців буде захищатися з тією метою, щоб ми змогли швидко, без помилок надрукувати списки виборців і передати їх дільничним виборчим комісіям. Система ІАС Вибори і сайт Центральної виборчої комісії буде захищатися для того, щоб, з одного боку, можна було застосувати систему для передачі даних, які будуть надходити від окружних виборчих комісій до Центральної виборчої комісії з результатами голосування. З іншого боку, належним чином інформувати виборців про хід голосування та підрахунок голосів», - сказав заступник голови Центрвиборчкому.

Раніше ЦВК затвердила виділення грошей на проведення місцевих виборів.

Також нагадаємо, ЦВК обрала нового депутата від «Народного фронту».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО