Трамп запросив Путіна до Вашингтона

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп запросив президента Росії Володимира Путіна відвідати Вашингтон на початку 2019 року.

Про це сказав радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Болтон уточнив, що він передав запрошення під час зустрічі з Путіним у Москві раніше цього тижня. Також він оцінив можливість результативних особистих переговорів лідерів США та Росії.

«Мені здається, що прогрес у відносинах із Росією буває тоді, коли обидві сторони безпосередньо викладають, у чому полягають їхні національні інтереси. Іноді ми просто не можемо дійти згоди. Але в інших випадках, коли ми обговорюємо деякі з цих питань, ми можемо», – скащзал Болтон.

Після Росії радник Трампа вирушив із візитом на Закавказзя, зокрема до Вірменії та Азербайджану.

Раніше президент США Дональд Трамп прокоментував пропозицію президента РФ Путіна провести двосторонню зустріч у Парижі 11 листопада 2018. Зокрема, Трамп сказав, що зустріч, «скоріш за все, відбудеться».

Зазначимо, що 11 листопада в столиці Франції мають пройти урочистості з нагоди сторіччя закінчення Першої світової війни. На заході запланована присутність обох лідерів країн.

У четвер, 25 жовтня, стало відомо, що Трамп і президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили можливість подальших переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним щодо Договору про ліквідацію ракут середньої й меншої дальності (РСМД).

Відзначимо, 22 жовтня президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з Трампом виступив на захист договору про ліквідацію ядерних ракет середнього й меншого радіусу дії (1987 року), зазначивши важливість угоди, яка «фактично завершила епоху холодної війни між СРСР і США».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО