Справа судді Вищого госпсуду: НАБУ обшукало будівельну корпорацію

У межах розслідування кримінального провадження про можливе незаконне збагачення судді Вищого господарського суду Олени Яценко детективи НАБУ обшукали приміщення будівельної корпорації «Укрбуд Девелопмент».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Яценко могла набути у власність активи в значному розмірі, законність набуття яких не підтверджується доходами судді ТА її близьких осіб. Як зазначається в ухвалі, в подальшому ці активи були передані суддею своїй дочці, зятю, брату і дідусю.

Так, на підставі рішення Солом'янського районного суду міста Києва від 1 жовтня детективи обшукали приміщення компанії «Укрбуд Девелопмент». В ході слідчих дій на пропозицію детектива представником фірми було добровільно видано наявні документи, а саме: копії виписок з реєстру нерухомості, оригінали актів передачі квартири, довідки про оплату квартири і машиномісця та інші документи. Постановою детектива НАБУ від 5 жовтня зазначені документи визнані речовими доказами. За клопотанням детектива на вилучене накладено арешт.

Як відомо, НАБУ проводило обшук у судді Вищого госпсуду Яценко.

Нагадаємо, детективи Національного бюро розслідують можливе незаконне збагачення заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Раніше НАБУ повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у незаконному збагаченні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО