Морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя візьмуть під охорону

Розгорнуте Регіональне управління морської охорони візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя.

Про це голова Держприкордонслужби Петро Цигикал сказав у Краматорську під час заходів в Донецько-Луганському регіональному управлінні в середу, 17 жовтня, пише «Слово і Діло».

Керівник прикордонного відомства акцентував увагу на тому, що в умовах російської агресії, терористичних загроз і міграційної кризи прикордонники вживають додаткових заходів щодо посилення контролю за в'їздом в Україну. Крім того, він зазначив, що для прикриття території України від вторгнення з моря нарощується морська компонента.

«До кінця року буде розгорнуто нове Регіональне управління морської охорони, яке візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя, корабельно-катерний склад поповнюємо новими катерами», - сказав Цигикал.

Також зазначалося, що у відомстві за кращими світовими стандартами створені підрозділи оперативного реагування «Дозор», в тому числі і для проведення спеціальних дій на воді. Створена система бойових резервів із потужним озброєнням і бронетехнікою, які здатні в найкоротші терміни прикрити загрозливі напрямки. А для посилення авіаційної складової в найближчі два роки для прикордонної служби будуть закуплені 24 сучасних легких патрульних вертольота французької компанії Airbus.

Нагадаємо, протягом останніх трьох місяців значно зросла активність Росії в Азовському морі. Росіяни не дозволяють торговим судам, що прямують в українські порти і виходять з них, безперешкодно проходити через Керченську протоку. У зв'язку з цим президент Петро Порошенко раніше доручив міністру оборони, начальнику Генерального штабу та командування ВМС України вжити заходів для того, щоб зупинити російські провокації щодо блокування входження судів в українські порти в Азовському морі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО