Порошенко прокоментував передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджене з церковними ієрархами та сприятиме прискоренню отримання томосу про автокефалію Української православної церкви.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів під час робочої поїздки на Львівщину, де відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки, передає «Укрінформ».

«Для того, щоб у Церкви-Матері Вселенського патріарха була церква, де він зможе молитися, де будуть проходити служби Божі Вселенського патріархату, за погодженням із церковними ієрархами ухвалили це рішення, і я збираюся ініціювати це питання в парламенті», – сказав президент.

За його словами, це рішення сприятиме прискоренню отримання томосу.

Як повідомлялося, 16 жовтня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що найближчими днями Петро Порошенко зареєструє законопроект, яким пропонується передати у постійне користування Вселенському патріарху Андріївську церкву.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії українській церкві.

Також Синод зняв анафему з голови УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО