Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Сажко

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Сажко (фракція «Опозиційного блоку»).

Сажко пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №59 (Донецька область). За час своєї каденції він дав 13 обіцянок, не провалив жодної, а 6 – виконав (46%).

Влітку Сажко виконав обіцянку допомогти вирішити проблему з дитячими майданчиками в селі Євгенівка Донецької області. Наприкінці серпня в селі відкрився майданчик, обладнання для якого надав депутат. Крім того, Сажко обіцяв вирішити в цьому ж селі проблему водопроводу, але поки безрезультатно.

Також він виконав обіцянку відремонтувати й облаштувати шкільний кабінет для першокласників у селі Павлівка й встановити на території Краснополянського дитсадка №2 ігровий майданчик.

У січні 2016 року нардеп пообіцяв подати до законодавства зміни щодо справедливого розподілу коштів з природоохоронного фонду на потреби місцевих громад. «Ми з колегами обговорили низку змін до деяких законів України, в тому числі тих, що стосуються справедливого розподілу коштів із природоохоронного фонду для місцевих громад. Тепер ми будемо працювати над їх реалізацією на законодавчому рівні», – розповів він. Уже за місяць Сажко разом з іншими депутатами зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зміни складу доходів місцевих бюджетів», метою якого є зміна механізму спрямування доходів від рентної плати за спеціальне використання води до місцевих бюджетів. Тож свою обіцянку він виконав.

У процесі виконання в парламентаря залишаються сім обіцянок. Зокрема, в своїй передвиборчій програмі він обіцяв надавати інвалідам пільгове забезпечення ліками та захищати права інвалідів. Однак ще жодних законодавчих ініціатив не вніс.

Крім того, Сажко обіцяв сприяти ремонту автомобільних доріг в окрузі. Однак, наприклад, у 2016 році не голосував за зміни до Бюджетного кодексу, які передбачали майже 4 мільярди гривень на відновлення об'єктів соціальної й транспортної інфраструктури, житлового фонду, систем забезпечення життєдіяльності та соціально-економічний розвиток підконтрольних Україні територій Донбасу.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО