Лукашенко зустрівся з Ющенком у Мінську – ЗМІ

Президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив із третім президентом України Віктором Ющенком вихід із СНД та потік зброї через український кордон.

Як пише «Слово і Діло», про зустріч повідомляє інформагентство БЕЛТА.

«Є багато проблем, які я готовий з вами обговорити, в тому числі й щодо позиції України в СНД. Як відомо, Україна фактично заявила про вихід, але офіційно ця подія ще не настала», – заявив Лукашенко.

Він згадав, що на останньому саміті в Душанбе бачив український прапор.

Водночас слів Ющенка БЕЛТА не наводить.

Лукашенко підкреслив, що Білорусь «у жодному разі не хоче втручатися в події в Україні».

Президент Білорусі висловив стурбованість припливом зброї через український кордон. За його словами, виявляються факти, коли зброя йде до Білорусі з України через Росію.

«Коли кримінальні справи розслідуються, ми також такі факти фіксуємо. І я президенту Росії про це говорив. Ось це нас найбільше турбує», – заявив президент Білорусі.

Водночас Лукашенко відзначив, що «могло бути набагато гірше».

«І якщо вже відверто говорити, немає такої озлобленості щодо білорусів з боку українців. Немає цього зіткнення народної думки й народів. Ось це найголовніше. Це обнадіює. Це основа наших добрих відносин», – заявив президент Білорусі.

БЕЛТА не повідомляє, де пройшла зустріч президентів, але білоруська служба «Радіо Свобода» зазначає, що судячи з фото й відсутності повідомлень про поїздку Лукашенка, зустріч проходила в Мінську.

Нагадаємо, 2 жовтня Леонід Кучма попрощався в Білорусі з учасниками Мінських переговорів.

3 жовтня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що новий представник на переговорах щодо Донбасу замість Леоніда Кучми орієнтовно буде призначений за два тижні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО