САП скерувала до суду справу Труханова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувачення щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших обвинувачених.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Національного антикорупційного бюро.

Обвинувальний акт скерували до Малиновського районного суду міста Одеси.

Як відомо, крім Труханова детективи НАБУ і прокурори САП обвинувачують у заволодінні 185 мільйонами гривень бюджету Одеси заступника мера міста Павла Вугельмана, голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василя Шкрябая; директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора; його заступника Володимира Радіонова; директора ТОВ «Девелопмент Еліт» Петра Загодіренка; представника офшору Valton Group LP Ігоря Кравченка та оцінювачя – директора ПП «Брокбізнесконсалт» Галину Богданову.

Як встановило слідство, Труханов у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 185 млн грн. Корупційна схема, на переконання детективів, реалізована під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. Надалі сплачені кошти ймовірно планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО