Порошенко підписав закон про «єдине вікно» на митниці

Президент України Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму «єдиного вікна» і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

Про це повідомляється на сайті Адміністрації президента, пише «Слово і Діло».

Законом вносяться зміни до Митного кодексу України та низки законів України в частині спрощення нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

«Я буду сприяти як боротьбі з контрабандою, так і захисту сервісу суб'єктів господарювання», - заявив Порошенко.

Основна суть закону - у спрощенні процедур при митному оформленні товарів. Зокрема держоргани, які видали дозвільні документи на митне оформлення, зобов'язуються подавати їх в електронному вигляді в державній інформаційній системи «Єдине вікно міжнародної торгівлі». Йдеться про фітосанітарії, ветеринарів, екологів, радіології та інших контролерах. Зі свого боку органи доходів і зборів не зможуть вимагати від декларанта дозвільних документів в паперовому вигляді, якщо згідно із законом вони повинні бути в системі «єдине вікно». (В документі формулювання «митні органи» замінили на «органи доходів і зборів»).

Реалізація закону дозволить повноцінно впровадити механізм «єдиного вікна» шляхом оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України, що прискорить процес проведення експортно-імпортних операцій та відповідно поліпшить інвестиційну привабливість і рейтингові показники України, такі як Doing Business та Індекс ефективності логістики.

Раніше «закон про єдине вікно» був ветований Порошенком.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО