Порошенко відповів на пропозицію Путіна щодо миротворців

Президент Петро Порошенко назвав «окозамилюванням» пропозицію російського лідера Володимира Путіна щодо розташування миротворців на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв'ю німецькому виданню Rheinische Post, повідомляє прес-служба глави держави в Facebook.

За його словами, в той час, коли Україна пропонує створити на Донбасі справжню миротворчу місію ООН, яка б передбачала розташування міжнародних контингентів у всій зоні ведення бойових дій, Путін хоче обмежитися супроводом міжнародних спостерігачів.

«Путін пропонує щось на кшталт місії супроводу міжнародних спостерігачів. Це дещо зовсім інше. Путіну важливо зберегти присутність в Україні російських військ, що він офіційно заперечує. І щоб російський кордон залишався відкритим для можливості відправлення підкріплення», – вважає український президент.

«Така місія є просто окозамилюванням», 2 додав він.

Як повідомлялося, 17 березня Порошенко висловив сподівання, що новий уряд Ангели Меркель сприятиме в питанні введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Росія перехопила ініціативу України щодо миротворців на Донбасі і запропонувала свій варіант, який передбачає наявність місії лише на лінії розведення сторін для охорони місії ОБСЄ.

Україна ж наполягає на миротворцях на усій захопленій території, в тому числі на кордоні з Росією. Також Київ проти того, щоб росіяни входили до миротворчої місії ООН, якщо її відправлять на схід України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Передбачається, що для того, щоб зупинити війну на Донбасі, потрібен контингент із 20 тисяч військовослужбовців із країн, які не є членами НАТО, й 4 тисяч поліцейських.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО