Верховний Суд скасував заборону на оформлення паспорта в формі книжки

Велика палата Верховного Суду скасувала заборону на оформлення паспорта в формі книжки замість карти посвідчення особи з електронним чіпом (ІD-картки).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, передає «Слово і Діло», з посиланням на Українські Новини.

Зазначено, що 19 вересня Велика палата Верховного Суду розглянула скаргу мешканки Житомирської області на рішення Касаційного адміністративного суду Верховного Суду.

Даним рішенням касаційний адмінсуд не дозволив їй з релігійних переконань (позивач - прихожанка Української православної церкви Московського патріархату) відмовитися від оформлення ID-картки та отримати замість неї паспорт-книжечку. Велика палата задовольнила її скаргу і скасувала зазначене рішення.

«Позивач звернулася до суду з позовом, заперечуючи проти виготовлення паспорта громадянина України у формі картки з безконтактним електронним носієм, що містить її персональні дані... (суд вирішив, що) впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим. Ті, хто відмовляються приймати ці технології, повинні мати альтернативу - використання традиційних методів ідентифікації особистості», - вирішили судді Великої палати.

Таким чином, судді зобов'язали Державну міграційну службу оформити і видати позивачеві паспорт громадянина України у формі книжки.

Раніше віруючі пікетували Верховний суд через ID-карт.

Також нагадаємо, Україна знову посилила свої позиції в рейтингу паспортів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО