Стало відомо, коли Омелян прийде на допит до Холодницького

Глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян прийде на зустріч з керівником Спеціальної антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр повідомив у Facebook.

За його словами, він планує обговорити питання корупції в «Укрзалізниці». Міністр вважає, що силовики повинні займатися не пошуком «стрілочників», а організаторами.

«Більше того, під час останньої зустрічі з Моніторинговою групою спільно з детективами НАБУ був щиро здивований з ніжного спілкування останніх зі співробітниками УЗ з закупівель «так, на УЗ середнє завищення ціни закупівель 30-40%. Ой, як незручно. Айяйяй, а хто ж це робить цікаво?...», - написав Омелян.

Також міністр додав, що «офіційно записався на прийом до пана Холодницького на 17:00. Передам всі відомі мені факти зловживань, на які досі відсутня реакція НАБУ».

Нагадаємо, 19 вересня чиновник уже їздив на допит у відомство.

Також стало відомо, що суд наклав арешт на квартиру в Києві підозрюваного детективами НАБУ в незаконному збагаченні міністра інфраструктури Володимира Омеляна загальною площею 61,6 квадратних метра, а також автомобіль його брата BMW X5 2015 року випуску.

А 13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили міністру інфраструкутри Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Водночас у середу біля будівлі САП стався конфлікт між представниками НАБУ і САП. Холодницький вважає, що НАБУ намагалися встановити прослуховування в його кабінеті, в НАБУ це заперечують.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО