Розслідування справи нардепа Новинського не завершилося до осені, як обіцяв Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко провалив обіцянку, що в серпні 2018 року планується завершити досудове розслідування у справі народного депутата Вадима Новинського.

Таку обіцянку він дав 16 липня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми отримали остаточні висновки експертизи у справі народного депутата Новинського. Плануємо в наступному місяці завершити досудове слідство», – заявив Луценко.

Нагадаємо, ГПУ звинувачує Новинського в перевищенні владних повноважень і незаконному позбавленні волі архієпископа Олександра Драбинка спільно з екс-президентом Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва.

14 вересня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що у справі народного депутата Вадима Новинського тривають слідчі експертизи. Очікується, що експертизи будуть завершені до листопада 2018 року.

«Як тільки експертиза буде завершена, і я сподіваюся, що це теж не більше місяця-півтора, і по ньому (Новінському – ред.) слідство буде завершено, він ознайомиться з матеріалами справи і піде в суд», – заявив генпрокурор.

Як бачимо, до осені 2018 року розслідування у справі Новинського не було завершено, отже обіцянку генпрокурора вважаємо проваленою.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Луценко дав 191 обіцянку, з яких 51 вконав і 86 – провалив.

Раніше ми писали, що Луценко провалив відразу чотири обіцянки щодо зняття недоторканності з нардепів.

На що може претендувати генпрокурор після виборів, читайте в нашому матеріалі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО