Геращенко розповіла, як Україна блокує російські телеканали на Донбасі

Система блокування пропагандистського мовлення «Серпанок» покриває 180 населених пунктів поблизу лінії розмежування на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

За її словами, через те, що у Донецьку бойовики «посилили» телевежу новими передавачами, у мережах прифронтових населених пунктів були присутні майже 20 російських ТБ-каналів. Ці телеканали блокує система «Серпанок», яка була розроблена українськими військовими та волонтерами.

«Також винайшли спосіб блокувати ворожі FM-станції... Важливий крок в умовах інформаційної війни», - зазначила Геращенко.

Росія припинила мовлення українських ЗМІ на окупованих територіях - в анексованому Криму та на частині Донбасу.

У січні 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах України».

Документ регулює прискорену видачу тимчасових дозволів на телерадіомовлення «на територіях, найбільш уразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу».

У тестовому режимі на окуповані території Криму та Донеччини – з телевеж у Чонгарі (Херсонська область) та Волновасі (Донецька область) відповідно - почав мовити телеканал мультимедійної платформи іномовлення України UA/TV. У квітні він поширив мовлення на окуповані території Луганської області.

Також в Донецькій області розпочалося будівництво ретрансляційної телевежі, яка покриватиме україномовними телерадіоканалами територію області, в тому числі її окуповану частину.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО