НБУ хоче дозволити платити готівкою зарплати понад 50 тисяч

Національний банк пропонує дозволити виплачувати готівкою зарплати понад 50 тисяч.

Про це повідомляється на сайті НБУ, пише «Слово і Діло».

«З огляду на соціальну значимість питань, пов'язаних із оплатою праці, Національний банк пропонує визначити, що гранична сума розрахунків готівкою між суб'єктами господарювання і фізичними особами в розмірі 50 000 гривень, не поширюється на виплати, пов'язані з оплатою праці», - йдеться в повідомленні.

У НБУ наголосили, що це уточнення пов'язане з дотриманням вимог законодавства про працю. Відповідну постанову винесено на громадське обговорення.

Також передбачається можливість оприбуткування готівки в касах відокремлених підрозділів підприємств, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням РРО без ведення касової книги, шляхом подачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО у день надходження готівки. Раніше НБУ вже переписав касові правила для бізнесу.

Крім цього, небанківським фінансовим установам пропонується встановлювати ліміт каси в сумі, необхідній для забезпечення своєчасного та в повному обсязі виконання зобов'язань із виплати сум переказів на першу вимогу одержувача. Йдеться про ті небанківські фінустанови, які отримали ліцензію на переказ коштів у нацвалюті без відкриття рахунків, і, крім операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, здійснюють видачу переказів готівкою.

Раніше Нацбанк підтвердив прогноз щодо інфляції.

Також нагадаємо, що НБУ підвищив облікову ставку до 18% річних.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО