Комітет Ради підтримав зміни до Конституції щодо НАТО

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав президентський законопроект зі змінами до Конституції щодо закріплення курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Рішення одностайно ухвалили на засіданні комітету 5 вересня, пише «Слово і Діло».

«Одинадцять «за». Одноголосно. Зафіксуйте це», – оголосив голова комітету Сергій Пашинський.

Він нагадав процедуру ухвалення змін до Основного закону України: «Суб’єкт законодавчої ініціативи вніс законопроект, ми зараз даємо висновок і в залі, дуже сподіваюся, що отримуємо 226 голосів. Потім цей проект іде до Конституційного суду. Якщо він отримує висновок КС, на наступній сесії він вноситься до зали й потребує 300 голосів».

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України до НАТО та Європейського Союзу.

Згідно з документом, у статті 85 пропонують визначити, що до повноважень Верховної Ради належить «визначення засад внутрішньої та зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Статтю 102 запропоновано доповнити положенням, що «президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Стаття 116 доповнюється новим пунктом, згідно з яким Кабінет міністрів «забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Раніше «Слово і Діло» писало, як змінювалось українське законодавство щодо співпраці з НАТО.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО