НАБУ перевірить документи правління та наглядової ради VAB банку

Детективи НАБУ перевірять протоколи засідань наглядової ради, правління, вищого кредитного комітету та загальних зборів акціонерів VAB банку в справі про розтрату коштів рефінансування Національного банку України.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні вказував, що під час обшуку в архіві VAB банку працівники Нацбюро не виявлено будь-яких рішень органів контролю банку в період 2014 року. В зв'язку з цим в НАБУ просили суд надати тимчасовий доступ до документів. Суддя задовольнив клопотання.

Крім того, в Нацбюро встановили, що незадовго до визнання неплатоспроможним VAB банку невстановленими особами були зняті гроші з рахунків ПрАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика», ТОВ «Птахофабрика Київська» і ТОВ «Карпатська нафтова компанія» в загальному розмірі трохи більш ніж 29 мільйонів гривень у вигляді безпроцентні позики. Під час обшуку в тому ж архіві детективи не знайшли чеків, на основі яких були видані зазначені гроші.

Працівник архіву VAB банку пояснив, що необхідні НАБУ чеки наразі зберігаються в архіві НБУ. У зв'язку з цим детективи отримали доступ до цих чеків.

Нагадаємо, НАБУ встановило транзакції VAB банку перед визнанням його неплатоспроможності.

Також у цій справі Бюро обшукало квартиру, що належить фірмі Олега Бахматюка.

Раніше суд відмовився обмежувати НАБУ в розслідуванні справи ВіЕйБі банку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО