Лавров розповів про відповідь Росії на санкції США

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва відповість на нові санкції США за принципом взаємності.

Як пише «Слово і Діло», про це Лавров розповів у інтерв'ю словацькій газеті «Правда», повідомляє прес-служба МЗС Росії.

«Спроби розмовляти з Росією мовою ультиматумів безперспективні. При цьому залишаємося відкритими до вибудовування нормальних взаємноввічливих відносин із Вашингтоном на основі реального врахування інтересів один одного», – сказав він.

Нагадаємо, 27 серпня набув чинності перший пакет санкцій США проти Росії в зв'язку із замахом у британському Солсбері на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку Юлію за допомогою речовини «Новачок».

Вашингтон прямо звинуватив Москву в порушенні американського закону 1991 року про контроль над хімічною та біологічною зброєю й заборону її військового застосування. Під нові санкції потрапляє поставка Росії продукції подвійного призначення та експорт товарів і технологій, пов'язаних зі сферою національної безпеки США, а також поставки електроніки, компонентів і технологій для нафтогазової галузі.

Крім того, якщо протягом трьох місяців Москва не надасть гарантій, що не використовуватиме хімічну зброю й не погодиться на допуск міжнародних інспекторів, набуде чинності другий етап санкцій, що передбачає зниження рівня дипломатичних відносин, скорочення до мінімуму взаємної торгівлі й заборона польоту до США для російських авіаліній.

Американські обмежувальні заходи можуть охопити 70% російської економіки та 40% робочої сили.

Посольство Росії в США заявило, що ці санкції є «драконовськімі», а причини їх запровадження «надумані». У МЗС РФ заявили, що Москва не виконуватиме поставлені США умови для зняття нових санкцій і займеться опрацюванням заходів у відповідь на нові санкції США.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що можливе подальше посилення американських санкцій проти Росії можна буде розцінити як оголошення економічної війни, а президент Володимир Путін назвав нові обмежувальні заходи нелегітимними.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО