Мала приватизація в Україні: назвали кількість об'єктів, що продаються

Фонд державного майна України виставив на продаж вже 210 об'єктів малої приватизації сумарною стартовою вартістю понад 113 мільйонів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова ФДМ Віталій Трубаров.

«З дня оголошення про продаж у потенційного покупця є 30-35 днів на подачу документів, сплату гарантійного внеску, ознайомлення з об'єктом продажу, його технічним станом або фінансовою звітністю», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

При цьому на вересень заплановані майже 200 аукціонів з продажу об'єктів малої приватізації. Найбільша кількість об'єктів виставлена у Вінницькій, Полтавській і Львівській областях, але найдорожчі лоти розташовані в Запорізькій області.

Нагадаємо, що в Україні встановили нові правила приватизації майна.

Мала приватизація передбачає продаж понад 600 державних об'єктів вартістю не більш ніж 250 млн грн. ФДМ вже на 100% завершив внесення до бази ProZorro.Продажі понад 700 об'єктів малої приватизації.

Як відомо, держбюджет-2018 передбачає надходження від приватизації 21,3 млрд грн. Роком раніше держбюджет передбачав 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте отримано було лише 3,4 млрд грн. Основну суму в 3,1 млрд грн ФДМ отримав за рахунок продажу блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіла в них контрольним пакетом.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО