Напад на Гандзюк: чому відпустили Новікова

Слідчі відпустили підозрюваного в нападі на активістку Катерину Гандзюк Миколу Новікова через його додаткові свідчення, які він раніше приховував.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прокуратурі Херсонської області, передає Insider.

«У зв’язку з додатковими свідченнями, отриманими від підозрюваного, які, до речі, раніше він приховував від слідства, була встановлена його непричетність до скоєння злочину. В зв’язку з цим прокуратурою області закрите кримінальне провадження щодо Новікова через відсутність у його діях складу злочину», – розповіли у відомстві.

Там також зазначили, що постанова про закриття справи передана до ізолятора тимчасового тримання для звільнення затриманого з-під варти, однак «говорити про те, що слідство помилялося, підстав немає».

Як відомо, раніше органи досудового слідства ухвалили рішення про закриття провадження щодо Новікова й звільнили його з-під варти.

Ще раніше журналісти й активісти знайшли свідків, які підтвердили алібі Новікова, засвідчивши, що в день і час нападу на Гандзюк він перебував разом із ними за кількасот кілометрів від місця злочину.

Напад на Катерину Гандзюк скоїли 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця зазнала хімічних опіків тулуба, руки та обличчя (понад 35% тіла). Чиновницю доправили до реанімаційного відділення обласної клінічної лікарні, а згодом перевели до Києва. Медики оцінюють її стан як стабільно важкий.

6 серпня суд заарештував Миколу Новікова, підозрюваного в замаху на вбивство Гандзюк. Пізніше Новіков заявив про наявність алібі.

Сама Гандзюк заявляла, що не впізнає Миколу Новікова. За її словами, це на 99% випадкова людина.

19 серпня були затримані ще троє осіб за підозрою в організації та співучасті у скоєнні замаху на Гандзюк. Одного з них, Віктора Горбунова, підозрюваного в придбанні сірчаної кислоти, суд узяв під варту до 16 жовтня.

За словами голови Національної поліції Сергія Князєва, в справі про напад на Катерину Гандзюк фігурують шестеро підозрюваних.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО