Через обстріл Зайцевого на Донбасі горів житловий сектор

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) зафіксувала, що бойовики на Донбасі обстріляли населений пункт Зайцеве.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-центрі ООС.

Унаслідок обстрілу зафіксоване руйнування житлового будинку в Зайцевому. Мешканці повідомили про те що боєприпаси влучили в житловий сектор, що спричинило пожежу.

«21 серпня 2018 року збройними формуваннями РФ здійснений обстріл населеного пункту Зайцеве із застосуванням міномету калібру 82 міліметри та станкового протитанкового гранатомета СПГ-9», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в СЦКК, застосування такого озброєння заборонене Мінськими угодами. На місці обстрілу представники української сторони СЦКК зафіксували, що внаслідок прямого влучання чотирьох мін калібру 82 мм повністю зруйнована літня кухня та господарська будівлю з погребом за адресою вул. Попова, 46.

«А внаслідок влучання пострілів СПГ виникло вигорання залишків зазначених будівель. Боєприпасів, що не вибухнули, не виявлено. Постраждалих серед цивільного населення немає», – зазначили в прес-центрі.

Це вже сьомий випадок обстрілів населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури за останню декаду, додали в СЦКК.

Як відомо, впродовж минулої доби 21 серпня в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, у тому числі чотири рази із забороненого озброєння.

Раніше були названі контрольні пункти пропуску на Донбасі, де зафіксовані найбільші черги.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО