Вознюк не сприяв націоналізації приватизованих колишньою владою підприємств

Народний депутат України від одномандатного виборчого округу №153 Юрій Вознюк провалив передвиборчу програмну обіцянку – сприяти проведенню націоналізації приватизованих колишньою владою підприємств.

Таку обіцянку він дав 23 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

Балотуючись у 2014 році в народні депутати, Вознюк у своїй передвиборчій програмі задекларував зобов'язання: «Націоналізація приватизованих колишньою владою підприємств, надр, землі, майна».

Однак майже через чотири роки нардеп не зареєстрував жодного законопроекту про націоналізацію. Не було в нього й можливості підтримати у Верховній Раді відповідні законодавчі ініціативи. У березні 2015 року голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський запропонував націоналізувати українські підприємства, приватизація яких була проведена з порушеннями законодавства.

Чиновник закликав «повернути народу» підприємства, продані за часів правління Віктора Януковича, в тому числі «Дніпроенерго» та «Укртелеком». Зареєстровані в парламенті проекти законів «Про націоналізацію майна мережі магазинів «Фрешмаркет Брусничка» (пропонується націоналізувати мережу супермаркетів Ріната Ахметова) та «Про націоналізацію товариства з обмеженою відповідальністю «Зеонбуд» (компанії сім'ї Віктора Януковича) були відхилені й зняті з розгляду.

Станом на серпень 2018 року націоналізація приватизованих колишньою владою підприємств так і не була здійснена в Україні, тому обіцянка Вознюка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Вознюк дав 29 обіцянок, з яких 13 виконав, а 8 – провалив.

Детальніше про те, як працює народний депутат Юрій Вознюк, читайте в нашій рубриці «Обіцянки країни чудес».

Також ми писали, які закони обіцяли лобіювати мажоритарники Рівненської області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО