Контрабандисти намагалися вивезти до ЄС більш ніж 80 ящиків сигарет

Упродовж минулої доби прикордонники Чернівецького та Мукачівського загонів запобігли переміщенню через кордон понад 80 ящиків контрабандних сигарет.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, пише «Слово і Діло».

«Весь контрабандний товар, а це 81 ящик сигарет без акцизних марок України, доставлений до відділів прикордонної служби «Красноїльськ» та «Вилок», – ідеться в повідомленні відомства.

За інформацією відомства, вночі група реагування від відділу «Красноїльськ» вийшла на слід правопорушників. Останні якраз спробували подолати інженерне загородження. Помітивши прикордонників, правопорушники почали тікати, залишивши свій товар – 27 ящиків сигарет.

Відзначається, що одного контрабандиста затримали. Також у відомстві сказали, що на цій же ділянці прикордонники за допомогою тепловізора виявили ще одних контрабандистів.

«Правопорушники, зрозумівши, що їх викрили, щоб уникнути відповідальності, залишили 18 ящиків із сигаретами й зникли. Під час подальшого пошуку контрабандистів прикордонники виявили схованку, в якій було ще 18 ящиків сигарет», – додали у відомстві.

У Держприкордонслужбі зазначили, що вчора, 6 серпня, військовослужбовці відділу «Вилок» Мукачівського загону під час патрулювання державного кордону виявили приховані в кущах 18 ящиків контрабандних сигарет.

«До сусідньої Угорщини доставити контрабанду зловмисники планували через водний канал Ботар, на якому проходить кордон», – додали у відомстві.

Повідомляється, що зараз тривають пошуки причетних до цих правопорушень осіб, а знайдена контрабанда буде передана до ДФС.

Через український кордон часто намагаються переправити контрабандні сигарети до ЄС. У червні цього року правоохоронці блокували контрабанду сигарет із Придністров'я в Україну, які пізніше збиралися переправляти до країн Європейського Союзу.

Раніше СБУ заблокувала контрабанду сигарет із Придністров'я.

Також відзначимо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів подробиці боротьби з контрабандою.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО