Суд залишив чинним запобіжний захід брата Каськіва

Суд залишив чинним запобіжний захід двоюрідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва Олександра Матковського, підозрюваного детективами НАБУ в причетності до розкрадання 259,2 мільйона гривень.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

У своїй апеляції адвокат Матковського посилався на незаконність і необґрунтованість рішення про взяття під варту його клієнта із заставою в 2,64 мільйона гривень і просив винести нову постанову, якою відмовити в задоволенні клопотання детектива. На його думку, пред'явлена брату Каськіва підозра необґрунтована, а в справі відсутні докази ставлення підозрюваного до скоєння інкримінованих дій.

Також захисник наголошує на відсутності в цьому кримінальному провадженні ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, оскільки підозрюваний не ховається. Крім того, апелянт вказує про відсутність приводів стверджувати, що в членів сім'ї підозрюваного є можливість сплатити заставу, оскільки ринкова вартість що належить сім'ї підозрюваного майна недостатня для її сплати.

Своєю чергою прокурор САП виступав проти задоволення апеляції.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів вирішила залишити чинним рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Держінвестпроекту.

Раніше Бюро затримало двоюрідного брата Каськіва.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО