Порошенко пояснив значення Томосу для України

Президент України Петро Порошенко заявив, що отримання Україною Томосу про автокефалію завершить утвердження її незалежності та самостійності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави в суботу, 28 липня.

«Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України і самостійності нашої держави, зміцнить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян ... Особливо тих, які зараз перебувають поза спілкуванням зі світовим православ'ям», - сказав Порошенко під час святкування 1030- річчя Хрещення Київської Русі-України в Києві.

За словами президента, мільйони українців очікують якнайшвидшого визнання Автокефальної православної церкви в Україні і готові до нього.

Порошенко підкреслив, що автокефалія - це питання української незалежності, питання української національної безпеки і питання всієї світової геополітики.

При цьому Порошенко гарантував, що держава не буде втручатися в церковні справи.

Нагадаємо, 27 липня Петро Порошенко зустрівся з делегацією Вселенського патріарха Варфоломія, яка прибула на святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Раніше Порошенко заявив, що Вселенський патріархат почав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

Як писало «Слово і Діло», в Києві в центрі міста через заходи до 1030-річчя Хрещення Київської Русі перекриють рух.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО