ООН засудила насилля й погрози ромам в Україні

Організація Об'єднаних Націй закликала Україну вжити заходів для припинення систематичних переслідувань ромської національної меншини.

Про це йдеться в офіційній заяві експертної групи ООН, опублікованій у середу, 18 липня, пише «Слово і Діло».

«Ми засуджуємо ці огидні акти залякування і насильства стосовно представників ромської меншини в Україні», - йдеться в заяві.

В ООН також висловили серйозну стурбованість зростанням ненависті і насильства на расовому грунті щодо цієї спільноти - особливо проти її вразливих членів, жінок і дітей.

Експерти закликали українську владу вжити всіх необхідних заходів для дотримання міжнародних зобов'язань з прав людини, у тому числі щодо захисту прав осіб, які належать до національних, етнічних, релігійних і мовних меншин.

Раніше сьогодні координатора С14 Сергія Мазура на два місяці посадили під домашній арешт. Його звинувачують в організації погрому табори ромів на Лисій горі в Києві.

Зазначимо, що за декілька місяців в Україні сталося шість нападів на поселення ромів. Під час останнього з них, яке сталося 23 червня на околиці Львова, одна людина загинула і четверо отримали поранення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО