Майже 104 гектари української землі було в голів ОДА в 2017 році

Згідно з деклараціями голів обласних державних адміністрацій (ОДА) за 2017 рік, загальна кількість землі, яка перебувала у власності, оренді або іншій формі користування чиновників та членів їхніх родин, становить 104 га. Про це повідомляє «Слово і Діло».

За даними аналітиків порталу, це дорівнює лише одному маєтку поміщиків Закревських XVIII-XIX століть у селі Березова Рудка Полтавської області (100 га).

Якщо проводити паралелі із сучасністю, то вся земля, якою розпоряджалися голови ОДА, становить приблизно 2/3 площі колишньої резиденції Януковича «Межигір’я» (140 га).

Щоб уявити, скільки української землі задекларовано очільниками областей, то 104 га дорівнює площі 145 футбольних полів (площа одного футбольного поля за правилами ФІФА – 0,714 га) або 29 Майданам Незалежності в Києві (площа Майдану Незалежності – 3,6 га).

Вся земля, якою офіційно володіють родини голів ОДА, займає лише чверть площі Державного дендропарку «Олександрія» в Білій Церкві, розташованого в маєтку графів Браницьких у XVIII-XX ст. (405,6 га).

Детальніше про те, в кого з голів ОДА в 2017 році було найбільше землі, а хто взагалі не має й шматочка дорогоцінних українських чорноземів, – на інфографіці.

Також ми писали, якими будинками, авто та іншим майном у 2017 році володіли родини голів ОДА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО