Денісова запропонувала комісару РЄ разом відвідати Сенцова

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова надіслала комісару Ради Європи з прав людини Дуні Міятович пропозицію спільно відвідати Олега Сенцова та інших українських в'язнів.

Про це в середу, 4 липня, повідомляє прес-служба українського омбудсмена, передає «Слово і Діло».

Денісова зазначила, що незабаром планується зустріч із Дуньою Міятович щодо детального обговорення цього питання. Омбудсмен також повідомила, що 4 липня у Вільнюсі зустрілася з омбудсменом Сейму Литви Раймондасом Шукісом і керівником офісу омбудсмена Сейму Литви Аугустінасом Нормантасом.

Під час зустрічі вона розповіла про свою поїздку до Росії й зазначила, що гарантії, надані їй президентом РФ Володимиром Путіним про відвідини українських політв'язнів, російською стороною не були виконані.

«Зі свого боку Україна робила все можливе, щоб налагодити комунікацію з Росією в питанні політичних ув'язнених. Однак ані обіцяної взаємності, ані синхронності, ані дзеркальності російською стороною забезпечено не було», – розповіла Денісова.

Омбудсмен повідомила, що нещодавно вона звернулася до послів ЄС із проханням на саміті Україна-ЄС ухвалити резолюцію щодо українських політв'язнів.

Зі свого боку Раймондас Шукіс та Аугустінас Нормантас підтримали Денісову й відзначили, що готові співпрацювати в розробці механізму та подальших кроків із залучення європейських інститутів омбудсменів до звільнення українських політв'язнів.

Раніше чеські політики закликали Путіна звільнити Сенцова.

Також відзначимо, що в РФ допустили обмін Сенцова на російських ув'язнених.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО