Черновецького викликали до Генпрокуратури

Колишнього мера Києва Леоніда Черновецького викликали до Генпрокуратури на 10:00 17 липня.

Згідно з порядком, опублікованій на сайті ГПУ, екс-мера викликають як свідка, пише «Слово і Діло».

Повістку отримав також син Леоніда Черновецького Степан.

Відзначається, що кримінальне провадження в якому повинен свідчити Черновецький, стосується правопорушень, скоєних, за версією слідства, посадовими особами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства економіки та Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, що завдало державі збитків в розмірі 2,2 млрд гривень в період з березня 2010 по лютий 2014 року.

Нагадаємо, що в липні 2017 року Генеральна прокуратура України повідомила про підозру Черновецькому в кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві. Його підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем.

Черновецький заявив, що оголошена йому підозра є помстою з боку генерального прокурора Юрія Луценка.

Черновецький виїхав з України до Грузії на початку 2010-х. Він безуспішно брав участь в парламентських виборах в Грузії в 2016 році по мажоритарному округу Кобулетський району Аджарії, де він постійно проживав протягом останніх п'яти років.

Має громадянство Грузії, через що грузинська прокуратура заявила про неможливість його екстрадиції в Україну, незважаючи на те, що його оголосила в розшук СБУ.

15 січня 2017 роки Черновецький заявив, що був змушений залишити Грузію через кримінальне переслідування з боку української влади.

Раніше екс-мера Києва оголосили в розшук.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО