Черновецький заявив, що шукати його в Україні немає сенсу

Читать на русском
Колишній мер Києва Леонід Черновецький запевняє, що ніколи не ховався від правоохоронних органів, але шукати його в Україні немає сенсу.

Колишній мер Києва Леонід Черновецький запевняє, що ніколи не ховався від правоохоронних органів, але шукати його в Україні немає сенсу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У пресі з'явилося повідомлення, що СБУ за запитом прокуратури мене оголосила в розшук! Я ніколи не ховався від правоохоронних органів, і вони прекрасно знають, де мене шукати. Мої адвокати давно подали інформацію про мою адресу до прокуратури», – заявив Черновецький.

Він також додав, що йому як юристу важко зрозуміти, чому його оголошують у розшук в Україні, де він не проживає.

Луценко: Довгий відмовився надавати свідчення про земельні махінації ЧерновецькогоЛуценко пропонував депутату Олесю Довгому розповісти про роль колишнього мера Києва Леоніда Черновецького в земельних махінаціях у столиці.

«В Україні мене немає вже майже 6 років, і перш ніж оголошувати мене в Україні в розшук, СБУ мала поцікавитися в прокуратури та в моїх адвокатів, де я перебуваю. Навіщо мене шукати там, де мене немає!», – підкреслив колишній міський голова.

Він упевнений у тому, що генпрокурор Юрій Луценко «забув» повідомити СБУ про те, що він декілька разів отримував офіційні документи про його фактичне місцеперебування.

«Навіщо так бездумно й безглуздо задіяти державний ресурс? Замість того, щоб виконувати вимоги закону, прокуратура навмисно зволікає зі слідством, яке незрозуміло навіщо зупинили, щоб не дати мені можливості захиститися від надуманих і безпідставних звинувачень!», – підсумував Черновецький.

Як відомо, 12 вересня СБУ оголосила в розшук колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.

Раніше в Грузії заявили, що не можуть видати Україні екс-мера Києва Черновецького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: