Серби Косово звернулися за допомогою до Путіна

Серби Косово звернулися з відкритим листом до президента РФ Володимира Путіна.

Повний текст листа, написаного представниками руху сербів Косово і Метохії «Отечество», був оприлюднений вчора, 28 червня, виданням Eadaily, пише «Слово і Діло».

У листі серби просять Путіна не допустити визнання незалежності Косово на міжнародному рівні.

Зокрема, сербська владу вони називають «надмірно поступливими» за те, що на території Косово були закриті органи державної влади, а «система правосуддя, поліція, захист цивільного населення віддані сепаратистам».

Крім того, представники руху впевнені, що президент Сербії Олександр Вучич веде підготовку до підписання мирного договору з «сепаратистами з Пріштіни», що закріпить «фактичне відокремлення Косово і Метохії від Сербії».

У зв'язку з цим косовські серби просять Путіна «не погоджуватися», якщо договір буде підписаний і Белград зажадає для Косово місця в ООН.

«Поки є Резолюція 1244, в якій говориться, що Косово і Метохія - це Сербія, вона є Сербією», - заявляють представники руху.

«Сподіваємося, що якась майбутня влада в Сербії скасує всі антиконституційні і антидержавні договори, які підписав діючий режим. А до тих пір Ви - наша єдина надія на те, що самопроголошена республіка Косово ніколи не буде визнана на міжнародному рівні», - йдеться в тексті листа.

Раніше віце-канцлер Австрії назвав Косово частиною Сербії.

Також сербська партія Косово закликала Путіна ввести війська.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО