У Грузії затвердили нового прем’єра та уряд

Парламент Грузії висловив довіру складу уряду та урядовій програмі «Свобода, швидкий розвиток, добробут».

Про це повідомляє «Грузия Online», пише «Слово і Діло».

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе зазначив, що цей склад уряду є тимчасовим. Він пообіцяв, що приблизно за три тижні буде готова концепція малого уряду. В результаті структурних змін кількість міністерств буде скорочена з 14 до 11. Після здійснення цих змін парламенту доведеться знову висловити довіру уряду.

На цьому етапі вже відомо, що в складі уряду зміняться міністри фінансів, економіки та закордонних справ. Зараз зовнішньополітичне відомство очолює Давід Залкаліані.

Нагадаємо, 13 червня уряд Грузії пішов у відставку слідом за відставкою прем'єр-міністра країни Георгія Квірікашвілі.

Раніше повідомлялося, що в середу, 13 червня, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив про відставку. Про відставку Квірікашвілі повідомив на екстреному брифінгу в Тбілісі. За словами політика, напередодні він провів консультації з керівництвом партії «Грузинська мрія» й дійшов висновку, що в них різні точки зору на ситуацію в країні.

Як відомо, в Грузії кілька тижнів тривали протестні акції.

Організатор акції, мешканець Тбілісі Заза Саралідзе домагається від уряду об’єктивного розслідування вбивства свого 16-річного сина. Він вимагає покарати чиновників, які сфальсифкували справу й, за його словами, покривають злочинців, які знищили докази.

Нагадаємо, раніше протести відбилися у Вірменії. Лідера вірменських протестів Нікола Пашиняна обрали прем'єром.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО