«Нафтогаз» надасть контраргументи щодо рішення про спір із «Газпромом»

«Нафтогаз» надасть контраргументи для скасування рішення про призупинення процедури стягнення боргів «Газпрому».

Про це повідомили в прес-службі компанії, передає «Слово і Діло».

«Нафтогаз України» отримав повідомлення про те, що апеляційний суд округу Свеа, який розглядає апеляційні скарги ПАТ «Газпром» на арбітражні рішення в справах із «Нафтогазом», цього тижня виніс рішення про призупинення виконання рішення арбітражу. Рішення є тимчасовим. Компанія найближчим часом надасть суду свої розгорнуті пояснення та контрагрументи й очікує, що врахувавши їх, суд скасує рішення про призупинення», – йдеться в повідомленні.

У «Нафтогазі» наголосили, що рішення суд ухвалив без виклику «Нафтогазу» й, відповідно, без урахування пояснень та аргументів, які були б представлені компанією, якби суд повідомив про наявність такого клопотання «Газпрому» й розгляд судом цього питання.

«Рішення не призводить до автоматичного скасування наявних рішень у різних юрисдикціях, у результаті яких були накладені арешти на активи «Газпрому». Воно не призводить до скасування рішень арбітражу й не дає «Газпрому» можливості вимагати в «Нафтогазу» повернення 2,1 мільярда доларів, уже зарахованих рішенням арбітражу як компенсація «Нафтогазу», – додали в компанії.

Нагадаємо, Апеляційний суд округу Свеа (Швеція) 13 червня виніс наказ про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між «Газпромом» і «Нафтогазом України» в рамках контракту на транзит газу через територію України.

Раніше в Росії пригрозили «Нафтогазу» проблемами з транзитом.

Відзначимо також, що суд заарештував голландські активи «Газпрому».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО