Звільненим із полону почали виплачувати гроші – МінТОТ

Гроші звільненим із полону вже почали виплачувати минулого тижня в Донецькій і Львівській областях.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила начальник управління з питань переселенців та гуманітарної співпраці Міністерства тимчасово окупованих територій Ірина Калупаха, передає «Радіо Свобода».

За її словами, допомогу отримають усі найближчим часом.

«Тут не буде, що всі отримають допомогу в один день. Звільнені з полону зверталися в різний час – на місяць раніше, на місяць пізніше», – сказала Калупаха.

«Виплачувати вже почали, це питання часу. І це не півроку, а місяць максимум», – запевнила вона.

Місцева влада спрацювала оперативніше. У Донецькій області звільнені з полону отримали з місцевого бюджету по 50 тисяч, а в Луганській і Львівській – по 8 тисяч гривень, говорять волонтери.

На державному рівні документи збирає Мінсоцполітики, після перевірки звільненого на благонадійність дають добро на виплату, але гроші – в розпорядженні Міністерства тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, раніше в міністерстві пояснили, що звільнені в грудні 2017 року й січні 2018 року заручники бойовиків уже можуть отримати належну державою допомогу в розмірі 100 тисяч гривень кожному.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що звільненим із полону на Донбасі виплатять допомогу після того, як уряд отримає результати спеціальної перевірки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО