Антимонопольний комітет не вплине на підвищення вартості проїзду в Києві

Антимонопольний комітет заявив, що питання про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутках Києва не належить до його компетенції.

Про це повідомила прес-служба АМКУ, пише «Слово і Діло».

«Питання щодо встановлення та обґрунтованості тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування в місті Києві належать до компетенції Київської міської державної адміністрації», – йдеться в повідомленні.

В АМКУ відзначили, що таке рішення ухвалили на підставі статті 5 закону України «Про автомобільний транспорт», статті 28 «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 8 «Про міський електричний транспорт».

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація вирішила підвищити тарифи на проїзд у наземному й підземному комунальному транспорті Києва до 8 гривень із 15 липня 2018 року.

За словами мера Києва Віталія Кличка, підвищення вартості проїзду в міському транспорті пов’язане з тим, що нинішня собівартість проїзду набагато вища, ніж вартість квитка.

Водночас, додав Кличко, є необхідність оновлення рухомого складу громадського транспорту в Києві, й на це потрібні значні кошти.

Раніше «Слово і Діло» писало, чи обґрунтоване зростання цін на проїзд у громадському транспорті та що не врахувала влада.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО