З'ясувалося, скільки доз вакцини від кору для дорослих замовив МОЗ

Міністерство охорони здоров'я за заощаджені в 2017 році кошти держбюджету замовило додаткових 392 тисячі доз вакцин від кору, паротиту, краснухи (КПК) для проведення заходів з імунопрофілактики кору для дорослих, які перебувають у групі підвищеного ризику.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства в середу, 6 червня.

Відповідні зміни в нормативно-правові акти були ухвалені на підставі того, що з початку 2018 року 40% усіх хворих на кір є дорослими.

«Зокрема, йдеться про поширення захворюваності в групах, які проживають у спільному просторі (військові, бійці ООС, студенти), а також серед педагогів і медиків», – ідеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що найближчим часом буде ухвалений порядок проведення вакцинації дорослих і будуть визначені групи, для яких заходи щодо профілактики кору здійснюватимуться безкоштовно.

На цей час, згідно з національним календарем щеплень, вакцинація від кору проводиться дітям до 1 року і дітям 6 років (дві дози). Вакцини за кошти державного бюджету закуповуються лише для дітей. Рішення про імунізацію дорослих у групі ризику ухвалюється як захід щодо реагування на несприятливу ситуацію (спалах кору).

За оперативними даними Центру громадського здоров'я МОЗ, за 22-й тиждень (з 28 травня до 3 червня) на кір захворіли 1132 особи (463 дорослих і 669 дітей). З початку року на кір захворіли 19249 осіб, з них 7825 – дорослі. За цей час від ускладнень кору померли 11 людей: сім дітей і чотири дорослих.

Раніше повідомлялося, що спалах кору стався в частині Національної гвардії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО